Dilemma Vrijdag ๐
๐๐ ๐ฐ๐ข๐ฅ ๐ก๐๐ญ ๐๐จ๐ง๐ญ๐ซ๐๐๐ญ ๐ฏ๐๐ง ๐๐๐ง ๐ณ๐ข๐๐ค๐ ๐ฐ๐๐ซ๐ค๐ง๐๐ฆ๐๐ซ ๐ง๐ข๐๐ญ ๐ฏ๐๐ซ๐ฅ๐๐ง๐ ๐๐ง. ๐๐ฌ ๐ก๐๐ญ ๐ฏ๐จ๐ฅ๐๐จ๐๐ง๐๐ ๐๐ฅ๐ฌ ๐ฃ๐ ๐๐ ๐-๐ฆ๐๐ข๐ฅ ๐ฆ๐๐ญ ๐๐๐ณ๐ ๐๐๐ง๐ณ๐๐ ๐ ๐ข๐ง๐ ๐ง๐๐๐ซ ๐ก๐๐ญ ๐ณ๐๐ค๐๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ ๐-๐ฆ๐๐ข๐ฅ๐๐๐ซ๐๐ฌ ๐ฏ๐๐ง ๐๐ ๐ฐ๐๐ซ๐ค๐ง๐๐ฆ๐๐ซ ๐ฌ๐ญ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ญ?
Volgens de wet (artikel 7:668 BW) is een werkgever verplicht om een werknemer uiterlijk 1 maand voor het einde van de arbeidsovereenkomst schriftelijk te laten weten of hij de arbeidsovereenkomst gaat verlengen. Doe je dit niet tijdig en/of schriftelijk, dan betaal je als werkgever een aanzegboete.
“Schriftelijk” houdt niet in dat je per se een brief moet sturen. De aanzegging mag bijvoorbeeld ook per e-mail. Maar dan is het wel belangrijk dat de werknemer ook daadwerkelijk de e-mail moet hebben ontvangen!
Recent oordeelde de rechtbank Amsterdam dat van een zieke werkneemster niet verwacht kan worden dat zij haar zakelijke e-mailbox bekijkt tijdens ziekte. De e-mail had de werkneemster daarom niet bereikt en de werkgever de moest de aanzegboete betalen.
๐ก๐๐๐!
Ook bij de privรฉ e-mail kan het nog weleens fout gaan. Denk maar eens aan het scenario dat de e-mail in de SPAM terecht komt. Heeft de e-mail de werknemer dan bereikt? Hier kan je over discussiรซren. Stuur de aanzegging daarom op alle mogelijke manieren: e-mail, WhatsApp en per (aangetekende) post. Enne.. een leesbevestiging van de e-mail en screenshot van de blauwe vinkjes kunnen ook geen kwaad ๐ โ
Gepubliceerd op LinkedIn, 10 januari 2025