Skip to main content

Dilemma Vrijdag 😎

1 november 2024

𝐃𝐞 𝐚𝐫𝐛𝐞𝐢𝐝𝐬𝐨𝐯𝐞𝐫𝐞𝐞𝐧𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭 𝐭𝐮𝐬𝐬𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐠𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 𝐢𝐬 𝐦𝐨𝐧𝐝𝐞𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐨𝐯𝐞𝐫𝐞𝐞𝐧𝐠𝐞𝐤𝐨𝐦𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐧𝐨𝐨𝐢𝐭 𝐨𝐩 𝐩𝐚𝐩𝐢𝐞𝐫 𝐛𝐞𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐠𝐝. 𝐎𝐩 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐨𝐤𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐚𝐭 𝐝𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐛𝐞𝐢𝐝𝐬𝐨𝐯𝐞𝐫𝐞𝐞𝐧𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭 𝐢𝐬 𝐚𝐚𝐧𝐠𝐞𝐠𝐚𝐚𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫 “𝐛𝐞𝐩𝐚𝐚𝐥𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐣𝐝”. 𝐖𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 𝐢𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐦𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐝𝐚𝐭 𝐞𝐫 𝐬𝐩𝐫𝐚𝐤𝐞 𝐢𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐫𝐛𝐞𝐢𝐝𝐬𝐨𝐯𝐞𝐫𝐞𝐞𝐧𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐨𝐧𝐛𝐞𝐩𝐚𝐚𝐥𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐣𝐝. 𝐖𝐢𝐞 𝐦𝐨𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐰𝐢𝐣𝐳𝐞𝐧?

De kantonrechter in Nijmegen is hier heel duidelijk over. Hoewel de werkgever op grond van artikel 7:655 BW verplicht is om de werknemer schriftelijk kenbaar te maken wat de wezenlijke kenmerken zijn van de arbeidsovereenkomst, zegt dit niets over de bewijslast.

Dan vallen we terug op de algemene bewijsregel “wie eist, bewijst”. De werknemer beroept zich op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dus de werknemer moet dit ook bewijzen.

Maar let op! Als een werkgever de afspraken niet op papier heeft gezet, geldt dat er wel een zwaardere motiveringsplicht is en zal de werkgever meer moeten aanvoeren om de stelling van de werknemer met succes gemotiveerd te betwisten.

We blijven het zeggen: Wie schrijft, die blijft 📚 😎

https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:RBGEL:2024:6835&showbutton=true

Gepubliceerd op LinkedIn, 1 november 2024

Nieuws & Kennis

AlgemeenWorkshops en opleidingen
8 april 2025

2025: 20-jarig jubileum WVO Advocaten

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEOp donderdag 8 mei 2025 vindt ons jaarlijkse event plaats. En dit jaar is het een feestelijke editie, want we…
AlgemeenAnnemarie BusseArbeidsrechtNatascha SchenkSociale zekerheidZiekte en verzuim
10 april 2025

Law Talk 115: VSO tekenen voordat het WIA-besluit er is, kan dat?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEIn deze aflevering van Law Talk bespreken mr. Annemarie Busse en mr. Natascha Schenk de situatie waarin een werknemer langdurig…
AlgemeenArbeidsrechtNatascha Schenk
7 april 2025

Mag je als bedrijfsarts een second opinion weigeren als je een deskundigenoordeel een betere optie vindt?

JTNDaDMlMjBzdHlsZSUzRCUyMmNvbG9yJTNBJTIwJTIzMDA4YzliJTNCJTIyJTNFJTVCcG9zdF9wdWJsaXNoZWQlNUQlM0MlMkZoMyUzRQ==JTVCc2hvd3NjYXRzJTVEOf moet je dan toch meewerken en een second opinion regelen? Daarover moest het Tuchtcollege recent oordelen. Juridisch kader Het…